Peerwise
In Peerwise gaan studenten actief met de leerstof aan de slag, doordat ze zelf toetsvragen bedenken bij de leerstof, deze vragen kunnen laten beantwoorden door medestudenten en de vragen kunnen delen met elkaar.
Je kunt bijvoorbeeld je studenten ter voorbereiding op een werkcollege toetsvragen laten bedenken. Tijdens het werkcollege vervolgens een aantal toetsvragen plenair bespreken en toelichten waarom je deze vragen wel of juist niet zou opnemen in een tentamen.
Het formuleren van de toetsvragen stimuleert de studenten om dieper na te denken over de leerstof. Ook kan je Peerwise gebruiken om een database op te bouwen van alle vragen die de studenten hebben ontwikkeld, zodat ze deze kunnen gebruiken ter voorbereiding op een tentamen. Daarnaast kunnen studenten ook leren van het geven van feedback op elkaars vragen en antwoordopties.
Wil je meer weten over deze tool? Maak dan gebruik van de knop Request tool. Via deze knop kun je de tool aanvragen, en daarnaast ook een afspraak maken voor didactisch of technisch advies.
Zijn de vragen vanuit Peerwise te exporteren?
De ontwikkelde vragen kunnen geëxporteerd worden naar een tekstbestand, zodat ze makkelijk tijdens een college of werkgroep kunnen worden behandeld.
Op welke manier worden de vragen binnen Peerwise geordend?
Binnen een cursus kun je als docent ‘course tags’ (onderwerpen) toevoegen. Daardoor worden de vragen gecategoriseerd op onderwerp en kunnen de studenten de ontwikkelde vragen binnen een bepaalde categorie plaatsen. Dit kunnen onderwerpen van de lesstof zijn, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de vragen per week te categoriseren. Daarnaast is het een optie om in te stellen dat studenten zelf onderwerpen kunnen toevoegen.